Om oss

Andrej ScepanskiUnder flera års tid har jag arbetat inom svenskt näringsliv i en affärsorienterad roll inom företagsledning och försäljning på strategisk nivå. Min tekniska utbildningsbakgrund och ekonomisk erfarenhet har jag haft nytta av inom tillverkande industri, elektronikbranschen och byggsektorn.

Som flerårig ägare, QA och VD för Lindebergh Elektronik AB har jag kunnat lära mig att utveckla företagets verksamhet genom att fokusera på rätt kunder och produkter, förhandla fram lönsamma kontrakt och omstrukturera organisationen (sourcing, outsourcing).

                                                 

Som EMS-kontraktstillverkare framställde företaget kompletta lösningar för inbyggd elektronik inom medicinteknik, marinnavigation, militärteknik, telekom/IT och verkstadsindustrin. Komponenter köptes in från distributörer i Europa, Asien och USA. Produkter tillverkade av LiEAB exporterades world-wide, inklusive USA och Japan.

För att effektivisera företagets volymproduktion skapade vi ett omfattande nätverk av kvalitativa samarbetspartners och underleverantörer inom elektronik, kablage, mekanik och plast inte bara i Sverige utom även i vårt närområde - Polen som är det mest expansiva landet i regionen.

                                                                    

Utöver mitt engagemang i LiEAB har jag också arbetat som projektledare för andra svenska företag såsom Teknoprod, Legotronic, PartnerTech med att utveckla och kvalitetssäkra deras verksamhet såväl här i Sverige som i deras dotterbolag i Polen.          

         

Syftet med samverkan var ju att skapa

  • samma värderingsgrund mellan bolagen med något olika företagskultur,         
  • ett gemensamt ”språk” mellan kund och leverantör.

I mitt engagemang i svensk-polska affärer har jag också genomfört marknadsanalys vid Elanders (Nordens största tryckerikoncern) marknadsetablering i Polen. Jag har också varit verksam inom byggsektorn, Som konsult åt Tyréns, Scandiaconsult, Vattenfall och Skanska har jag medverkat i skapande av välkända industri- och affärsfastigheter i Stockholm och andra delar av landet samt utfört analyser och prospects gällande den polaska byggnadsbranschen.

 

Efter alla dessa år och mängder av genomförda projekt kan jag konstatera följande:

Sverige är ett av världens mest internationaliserade länder. Trots det är det fortfarande få mindre och medelstora företag som direkt exporterar. Svenska underleverantörer producerar varor som passar för export till hela världens marknad. Många underleverantörer saknar dock kapacitet att ta sig an stora affärer, oftast på grund av bristen av exportkunskap. I många fall genomlyses brist på strategi, slumpmässig platsetablering, begränsningar i personal och kapital m.m.

Jag ser behovet av en mindre komplicerad process, där man ”arbetar på riktigt” och gör "rätt från början" för företag som vill exportera och etablera sig i utlandet. Med min erfarenhet från internationalisering som entreprenör och företagsledare vet jag vad som krävs för att lyckas på nya marknader och i nya roller.

All denna kompetens kan vi på Artisma Consulting - Svensk Enterprise Partner erbjuda dig och ditt företag.

Kontakta oss så guidar vi ditt företag genom en värld av möjligheter!

Andrej Scepanski, grundare och VD för Artisma Consulting AB - Svensk Enterprise Partner.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer